the UP studio : Triple Cantilever Home Addition : Hill House Project

UPHILL HOUSE OUR SERVICES
Uphill House is an addition to an existing home located on a sloped, wooded site on Long Island's Gold Coast. The addition was sited to create a new entry point to the existing residence. It is comprised of an access foyer and a large living room with an artist's loft above. The addition is wrapped in a birchwood plane which composes the roof and wraps the structure to make the living room terrace below. The large overhang frames the loft's terrace while also blocking out the summer sun from the building's interior. The addition is cantilevered so as not to disrupt the existing topography. ARCHITECTURE : Schematic Design • Design Development • Construction Drawings • Rendering • Feasibility Studies

INTERIOR : Material Selection • Furniture Selection


UPHill House

2014 / IN PROGRESS / LONG ISLAND, NY / 1,500 SF

Client - Private