Infinity House

Infinity House is a ground THE UP STUDIO family retreat on the Intracoastal in Florida. The house is arranged into five separate zones allowing UP to break down the overall massing while creating a sense of ownership for all of the occupants. Additionally, the front and rear of the house are treated differently to react to site conditions. The front is surrounded by landscape to shield it from the street while the rear of the property is open to the water allowing the interior and exterior to merge. Finally, due to the extreme Florida summer sun, a cantilevered shell integrates sun shading and exterior living space with a single gesture.

Our Services

Architecture
:
Schematic Design
//
Design Development
//
Construction Drawings
//
Bid Services
//
Construction Administration
//
Feasibility Studies
//
Rendering
Interior
:
Construction Drawings
//
Material Selection
//
Fixture Selection
//
Furniture Selection
//
Design Development

Core Design Concepts


MAXIMIZE VIEWS
The overall shape of the residence was conceived by conceptually breaking the home into zones. Placing the dock, guest suites, utility, and garages in areas which won't obstruct views allows the public spaces, master wing, and family suites to sit in locations that have the best views of the neighboring intracoastal waterway.


ENVIRONMENTAL CONSIDERATION
The residence was then wrapped in a “ribbon” of concrete which provides a flat roof for solar power, multiple green roofs, and overhangs that are calibrated to keep the interiors cool by blocking the direct light of the hot Florida sun.


GEOMETRY
The free, open floor plan is organized around a rigid grid system that is bisected by a diagonal axis. This axis comes to an apex at an exterior seating area which blurs the line between the home’s indoor and outdoor spaces. Above it, a cantilevered “floating” pool becomes the defining feature from the perspective of the passing boaters.

Interiors

The poured-in-place concrete of the home’s massing is skinned with white stucco which establishes the primary tone and texture for all other elements to play off of. A neutral material palette of natural stone, cedar accents and white walls help create consistency as indoor and outdoor spaces flow together without distracting from the lush natural environment surrounding the home. Finish materials, custom millwork and furnishings were all drawn or selected by the team to add textural layers to the project, emphasizing programmatic organization and contribute to the clean, minimal aesthetic.

Use the slider above to compare the construction progress with the original rendered massing.